سینک‌ ظرفشویی از جمله قسمت‌های آشپزخانه است که باید توجه ویژه‌ای به آن کرد. این وسیله سال‌هاست که عضوی ثابت و دایمی در هر آشپزخانه ای است. در واقع یکی از زیبایی های هر آشپزخانه ای، سینک ظرفشویی آن است.
بنابراین در هنگام طراحی آشپزخانه یا نوسازی آن باید در انتخاب سینک ظرفشویی دقت کنیم. اما در میان محصولات متنوعی که در بازار وجود دارد، کدام سینک را انتخاب کنیم؟ آیا سینک های توکار بهتر هستند یا مدل های روکار؟ در ادامه این دو نوع سینک را بررسی خواهیم کرد تا انتخابی آگاهانه در هنگام خرید سینک ظرفشویی داشته باشیم.

معرفی انواع سینک

همانطور که پیش تر گفتیم، سینک ظرفشویی سالهاست که عضوی ثابت در هر آشپزخانه‌ای است. دلیل این موضوع هم نیاز ما به مکانی است که برای شستشوی مواد غذایی، ظرف و ظروف و … داشته ایم. اما امروزه در کنار کاربرد مهم آن، به عنوان یک المان در زیبایی آشپزخانه هم قرار می‌گیرد.
از این‌رو انواع مختلفی طراحی و ساخته‌شده‌اند که هرکدام ویژگی‌های خاص خودرا دارند. پس اگر بخواهیم سینک هارا در دو گروه دسته بندی کنیم، دو سبک سینک روکار و سینک توکار خواهیم داشت.

نوع اول: سینک‌ ظرفشویی روکار

بررسی مزایا و معایب سینک های روکار و توکار

بهتر است قبل از بررسی تفاوت سینک روکار و توکار، ابتدا با هریک از آنها به صورت جداگانه آشنا شویم. سینک های روکار همان مدل هایی است که همه ما با آن آشنا بوده ایم.
به سینک‌های ظرفشویی که برروی کابینت نصب می‌شوند، سینک روکار گفته‌می‌شود. به‌عبارتی زمانی که بخشی از کابینت به صورت کامل به سینک اختصاص داده‌می‌شود و سینک ظرفشویی کامل آن قسمت را دربر می‌گیرد، می‌توان آن را سینک روکار نامید.

نوع دوم: سینک‌ ظرفشویی توکار

بررسی مزایا و معایب سینک های روکار و توکار

همانطورکه از نحوه نصب این سینک‌ها می‌‌توان فهمید، به این سینک‌ها توکار گفته‌می‌شود. در اصل این سینک ها درون کابینت یا کانتر قرار می‌گیرند. این دقیقا برعکس سینک های روکار است و بخشی از کانتر بریده‌شده و در آن جای میگیرد.
اما تفاوت سینک های روکار و توکار در چیست؟
در ادامه این مقاله در وبسایت شیرآلات بهداشتی برنز همراه ما باشید.

تفاوت سینک روکار و توکار

برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشیم، بهتر است از تفاوت های سینک های روکار و توکار آگاه شویم؛ سپس ازین طریق می توانیم کارآمد ترین سینک را برای آشپزخانه خودمان انتخاب کنیم. بنابراین اگر شما نیز در انتخاب سینک توکار و روکار مردد هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله همراه ما باشید.

9 تفاوت اصلی سینک ظرفشویی توکار و روکار

تفاوت در نحوه نصب: حالت نصب، اولین تفاوت که می توانیم به آن اشاره کنیم. همانطور که پیش‌تر به این نکته اشاره کردیم، بزرگ ترین تفاوت این دو مدل نحوه نصب آن هاست. در اصل سینک های روکار سرتاسر کابینت یا کانتر را گرفته و لبه های آن کاملا مشخص است.
سینک های توکار در داخل کانتر قرار گرفته و لبه های آن کمی پایین تر از سطح کابینت قرار میگیرد و قابل رویت نیست. در واقع برای سینک های توکار یک محوطه خالی در وسط کانتر تعبیه می شود تا سینک داخل آن جای گیرد.

1. تفاوت در ظاهر

تفاوت قابل توجه بعدی که میتوان به آن اشاره کرد، زیبایی است. معمولا سینک های توکار جلوه جذاب تری را نسبت به سینک های روکار به آشپزخانه شما می دهند. البته در ظاهر این تفاوت به خاطر نحوه قرار گیری آن ها در روی کانتر است. در واقع این سینک ها پس از نصب عضوی متفاوت به نظر میرسند و جلوه ای جذاب به آشپزخانه می‌دهند.
سنک های توکار به دلیل اینکه درون کانتر جای میگیرندف جزیی از خود کابینت می‌شوند حس مطلوب تری را به شما می دهند.

2. تفاوت در مدرن‌تر بودن

یکی از تفاوت های سینک های روکار و توکار در جدیدتر بودن و مدرن تر بودن سینک های توکار است. در دنیای سینک های ظرفشویی، سینک‌های توکار بیشتر مد هستند. به‌علاوه طراحی توکار این سینک‌ها با طراحی داخلی های مینیمال کاملا سازگار هستند و ظاهر مدرن تر و به روزتری را نسبت به مدل های روکار به آشپزخانه می دهند.

3. تفاوت در سایز

ابعاد سینک های توکار بسته به سلیقه و نوع کانتر و کابینت شما کاملا متغیر هستند. اما در کل به دلیل اینکه در انتها به دیوار چسبیده می شوند، ابعاد بزرگتری را نسبت به سینک های توکار دارند، زیرا مدل های توکار به دلیل نوع طراحی باید دارای ابعاد کوچکتری باشند.

4. تفاوت در سبک

تفاوت سینک توکار و روکار را می توان از نظر سبک نیز بررسی کرد. هر دو مدل سینک های توکار و روکار دارای سبک های متنوعی هستند که اکثر افراد با سلیقه‌های متفاوت را پوشش می‌دهد. اما با بررسی دقیق تر میتوانیم به این موضوع پی ببریم که مدل های توکار دارای تنوع بیشتری هستند و از نظر جنس و رنگ و شکل تنوع بسیاری دارند. اما مدل های روکار تنها از جنس استیل موجود هستند.

5. تفاوت در نحوه نگهداری

تفاوت دیگر بین سینک‌های توکار و روکار در نحوه نگهداری آن‌هاست. نگهداری از سینک های توکار کمی دشوار تر از مدل های روکار است.
درحقیقت هنگام باز کردن شیر ظرفشویی در یک سینک توکار، احتمال پاشش آب برروی صفحه کابینت بسیار زیاد است؛ این موضوع خود یکی از معایب سینک توکار است. دلیل این موضوع هم آن است که سینک توکار در داخل کانتر کابینت قرار می گیرد و لبه‌های آن زیر سطح کابینت یا کانتر قرار دارد.
در استفاده از سینک روکار دیگر نیازی به تمیزکاری کابینت نخواهید داشت و اطراف کابینت از پاشش آب در امان می‌مانند.

6. تفاوت در ماندگاری

تفاوت مهم دیگری که در بین سینک های توکار و روکار میتوانیم بیان کنیم، ماندگاری است!
همانطور که در قبل نیز اشاره کریم، نگهداری از سینک های توکار کمی سخت تر است، زیرا هنگام باز کردن شیر آب، آب به اطراف در درز های کابینت پاشیده شده و باعث پوسیده شدن و خراب شدن آن می شود. بنابراین ماندگاری کانتر یا کابینت در استفاده از سینک توکار کمتر از سینک های روکار است.

7. تفاوت در هماهنگ‌سازی

موضوع مهم دیگر در این مقاله این است که امکان ست کردن سینک با دکوراسیون آشپزخانه را خواهید داشت. در جایی که سینک های روکار معمولا از جنس استیل هستند، سینک های توکار از جنس های مختلف دیگری مثل گرانیت هم در بازار موجود اند. بنابراین به راحتی می‌توان سینک های توکار را با انواع دکوراسیون ها با سبک های مختلف ست کرد.

8. تفاوت در قیمت

یکی از مهم‌ترین عوامل در تفاوت سینک روکار و توکار قیمت است، چیزی که می‌تواند در تصمیم‌گیری ما نیز تاثیر زیادی داشته باشد. در حقیقت باید گفت که به‌دلیل تنوع در جنس و به‌روز بودن سینک‌های توکار، معمولا قیمت بیش‌تری نسبت به مدل‌های روکار دارند. اط طرف دیگر نصب مدل های توکار به زمان و دقت بیشتری نسبت به سینک های روکار نیاز دارد که مستلزم پرداخت هزینه بیشتری است.


9. تفاوت در نحوه تعویض

در قسمت قبل گفتیم که نصب سینک های ظرفشویی توکار کمی سخت تر از مدل های روکار است. این موضوع باعث شده تا زمانی که بخواهید سینک های توکار را تعویض کنید، برداشتن و جا به جا کردن آن زمان بر و هزینه بر تر خواهد بود. در حالی که سینک های روکار به راحتی قابل تعویض‌اند.

نگاهی کلی بر مزایا و معایب سینک های روکار و توکار
حال که آشنایی بیشتری با تفاوت های سینک های روکار و توکار پیدا کرده ایم، بهتر است نگاهی کلی به مزایا و معایب هرکدام از آن ها داشته باشیم.

مزایا و معایب سینک روکار


+ مزایا

نصب آسان
نگهداری بدون مشکل و دردسر
عدم خرابی صفحه کابینت اطراف سینک
قیمت نسبتا کم‌تر
تعویض و جابه‌جایی نسبتا راحت
مناسب برای شیرهای ظرفشویی کلاسیک

– معایب

زیبایی نسبتا کم‌تر
ظاهر قدیمی تر
جاگیرتر
تنوع کم‌تر
هماهنگ‌پذیری سخت‌تر

مزایا و معایب سینک توکار


+ مزایا

زیبایی بیش‌تر
نمایی به‌روزتر و مدرن
ابعادی جمع‌تر
تنواع بسیار بالا
هماهنگ‌پذیری بالا با سایر المان‌

– معایب

نصب دشوارتر و زمان‌بر
نگهداری سخت‌تر
امکان بالاتر آسیب رساندن به کانتر اطراف
قیمت نسبتا بالاتر
تعویض کمی دشوارتر

مقاله در یک نگاه

اگر برای شما ظاهر مدرن و به روزتر مد نظر است و قصد دارید سینک را با طراحی مدرن و مینیمال آشپزخانه خود هماهنگ کنید و البته هزینه بیشتری نیز بپردازید، سینک های توکار مناسب شما هستند. اما اگر نگهداری و جابه جایی راحت تر در تغییر دکوراسیون بیشتر مد نظرتان است، دل های روکار بهترین انتخاب شما خواهند بود.

منبع: www.thepinnaclelist.com

دفتر مرکزی شیرآلات برنز : استان خراسان رضوی، مشهد

تلفن‌دفتر مرکزی: 09153089446