نحوه نورپردازی محیط خانه و به ویژه نورپردازی آشپزخانه، بر عملکرد فضا و احساس ما در هنگام گذراندن وقت در آنجا تاثیر می گذارد. با وجود این، نورپردازی اغلب آخرین چیزی است که در طراحی آشپزخانه مورد توجه قرار می‌گیرد و اولین چیزی است که از بودجه طراحی خانه کم می‌شود، اما برای اینکه آشپزخانه به بهترین شکل به نظر برسد و عملکرد خوبی داشته باشد، آشپزخانه باید به درستی روشن شود، و این چیزی بیش از خرید وسایل شیک برای اشپزخانه نیاز به توحه دارد. در ادامه این مقاله از وبسایت شیرالات برنز به بررسی بهترین روش های نورپردازی آشپزخانه می پردازیم.

اغلب اوقات، مردم به سادگی نور موجود را می پذیرند و به تغییر آن برای بهبود فضا فکر نمی کنند در حالی که امروزه مردم بیشتر از گذشته در خانه سرگرم می شوند و آشپزخانه مرکز این سرگرمی است. مردم به سمت نورها جذب می‌شوند، مانند پروانه به شعله‌ها، اما اکثر مردم نمی دانند که چرا به سمت نور کشیده می شوند.

چهار لایه نورپردازی آشپزخانه

در آشپزخانه، چهار لایه نوری کلیدی وجود دارد که همگی برای نورپردازی مناسب فضا ضروری هستند. چیزی به نام لامپ وجود ندارد که تمام پایه ها را بپوشاند: زیر کابینت ها را روشن می کند، نور جزیره را تامین می کند و به کابینت ها درخشش می بخشد. برخی از وسایل ممکن است با وظایف نورپردازی خود همپوشانی داشته باشند، اما برای نورپردازی آشپزخانه به گونه ای که فرم و عملکرد فضا را به حداکثر برساند، اولین قدم این است که لایه ها را درک کنید.
فضای کاری: نورپردازی فضاهای کاری مانند میزهایی که در آن غذا درست می کنید یا داخل کمد انباری را روشن می کند، و می توانید ببینید چه کالاهایی در قفسه ها ذخیره می شوند.
نورپردازی برجسته کننده: برجسته سازی به محیط عمق و بعد می بخشد. مانند: چراغ‌های روشن کننده مسیر و چراغ بالای تابلوهای نقاشی
نورپردازی تزئینی: هدف از نورپردازی دکوراتیو افزایش جذابیت به یک فضا است. به طور مثال: لوسترها و دیوارکوب ها. در حالی که نورپردازی تزئینی فضا را روشن می کند، هدف اصلی آن جلب توجه به خود است.
نورپردازی محیط: معمولا نور ملایمی است که اتاق را پر می کند. نور پردازی محیطی یک مجموعه نوری یکنواخت است که به شما یک لایه پایه می‌دهد. نورپردازی توکار نیز می تواند این کار را انجام دهد.

انواع نورپردازی آشپزخانه

اگر فقط از نورپردازی برجسته استفاده کنید، جلوه موزه ای خواهید داشت. شما همه اشیاء را در فضا روشن می کنید، اما دوستان و خانواده در تاریکی فرو می روند. با این کار به افراد می گویید که آنچه شما دارید از آنها مهم تر است.

اتاقی که فقط نورپردازی تزئینی دارد، حواس را پرت می کند. چند اتاق غذاخوری دیده اید که یک لوستر بالای میز است و بس؟

مطمئن باشید، بدون توجه به اندازه یک فضا، چهار لایه نور را می توان به راحتی گنجاند. بسیاری از اوقات، وسایل می توانند بیش از یک عملکرد را ارائه دهند. مانند چراغ‌های آویز تزئینی آشپزخانه که همزمان نور را روی سقف می‌تابانند. بنابراین منبع نور محیط نیز می تواند باشد.

با این راهکارهای نورپردازی افراد را به آشپزخانه بکشانید

به بیرون از آشپزخانه فکر کنید. نورپردازی آشپزخانه شما به نواحی مجاور خانه اهمیت می دهد. هنگام خرید وسایل، از خودتان بپرسید که این وسیله چه ارتباطی با اتاق‌هایی که از آشپزخانه می‌بینید دارد؟ اگر بقیه وسایل خانه شما برنز هستند، در آشپزخانه نیز به دنبال رنگ برنزی بروید. این کارباعث می شود وسایل به یکدیگر مرتبط شوند.

  • اشکال مختلف را انتخاب کنید
اشکال مختلف نورپردازی آشپزخانه

فراتر از طراحی سنتی بیضی و دایره‌ای، چراغ‌های جعبه‌ای مستطیلی و وسایل طبل‌شکل به آشپزخانه جذابیت می‌بخشند.

  • روشن کردن آثار هنری

می‌توانیم با قرار دادن آثار هنری بر روی دیوارها و لامپ‌های بیرون زده و قابل تنظیم به جلوه آشپزخانه کمک کنیم.

قرار دادن تابلوهای هنری در آشپزخانه

از آنجایی که آشپزخانه بیشتر به یک فضای نشیمن برای صاحبان خانه تبدیل می‌شود، می توانید با گنجاندن بوم‌ها، عکس‌های قاب‌دار و سایر قطعات در فضا به زیبایی آشپزخانه کمک کنید.

نورپردازی برای زنده کردن اثر هنری در آشپزخانه، مانند هر فضایی در خانه، حیاتی است. لامپ های ولتاژ پایین و قابل تنظیم را برای برجسته کردن آثار هنری توصیه می‌کنیم. حتی اگر اندازه اثر هنری تغییر را خواستید تغییر دهید، یک تغییر ساده لامپ تمام چیزی است که برای جلوه دادن به اثر هنری جدید لازم دارید.

  • به کابینت ها درخشندگی بدهید

کابینت های جلو شیشه ای یا قفسه های باز به ظروف سفالی زیبا یا ظروف چینی مورد علاقه را می‌توان به آرامی در داخل آن روشن کرد. این کار باعث ایجاد ابعاد بیشتر و درخشش بیشتر در آن سطح از دید شما در آشپزخانه می شود. و کمی عمق بصری بیشتری ایجاد می کند.”

  • از چراغ های زیرکابینتی استفاده کنید
نورپردازی زیر کابینت های آشپزخانه

نه تنها برای ایده‌های آشپزخانه مدرن، نورپردازی زیرکابینتی براق نیز راهی عالی برای لایه‌بندی نورپردازی کاربردی در عین حفظ جذابیت کلی زیبایی‌شناسی آشپزخانه شما است. چه در حال آشپزی یا سرگرمی باشید، می توانید نور مناسب برای کمک داشته باشید. اضافه کردن چراغ های نواری زیر کابینت آشپزخانه می تواند نور متمرکز و روشنی را برای پخت و پز، تهیه غذا و شستن ظروف به شما بدهد.

نصب چراغ‌ها در زیر پایه های کابینت‌ها، برای روشن‌کردن زیر آن، نور را به محیط می‌افزاید و به عنوان یک چراغ شب کاربردی عمل می‌کند. این کار به شما امکان می‌دهد به راحتی در هنگام تاریکی محیط در آشپزخانه راه بروید.

  • فضای خود را با نورپردازی منطقه بندی کنید

آشپزخانه شما باید دارای عناصر چند منظوره در چیدمان فیزیکی و طرح های نورپردازی باشد تا مناطق مختلفی در داخل فضا ایجاد شود که می تواند برای فعالیت های مختلف به طور همزمان یا جداگانه مورد استفاده قرار گیرد.

  • نورهای کم نور را فراموش نکنید

نورپردازی کم نور یکی از کاربردی ترین گزینه های نورپردازی در هر اتاق است، اگرچه در طراحی آشپزخانه به ندرت به آن توجه می شود. درحالی که برای اهداف کاربردی به نورهای روشن در آشپزخانه نیاز است، اگر به دنبال ایجاد فضایی هستید که بتواند به یک مکان دنج عصرانه تبدیل شود، لامپ های کم نور ایده خوبی است.

منبع

دفتر مرکزی شیرآلات برنز : استان خراسان رضوی، مشهد

تلفن‌دفتر مرکزی: 09153089446