روش های سوب زدایی از سردوش حمام

سردوش حمام ازجمله قسمت‌هایی از شیرآلات اهرمی است که به‌دلیل استفاده مداوم و همیشگی نیاز به‌رسوب زدایی دارد. حتی اگر فشارآب مناسبی نیز داشته باشید، باز هم هرچند مدت یکبار نیاز به رسوب گیری خواهید داشت. رسوب زدایی از سردوش حمام نه‌تنها فشار اب سردوش را افزایش می دهد، بلکه باعث می شود سالیان سال از آن استفاده کنید.


رسوب زدایی از شیرآلات اهرمی و نگهداری از آن ها از جمله نکات مهم در خانه‌داری و نظافت منزل است. حتی سردوش‌های فشارقوی که در تبلیغات تلویزیونی نیز ممکن‌است دیده‌باشید هم پس از مدتی استفاده، دچار رسوب می شوند. رسوب زدایی از سردوش حمام باعث بالارفتن بهره‍‌‌وری سردوش شده و هم به کاهش مصرف آب کمک‌کرده و هم لذت دوش‌گرفتن را بیشتر می‌کند.
برای رسوب زدایی از شیرآلات اهرمی راه‌های متفاوتی وجود دارند که در این مقاله به‌آن پرداخته‌ایم. در اینجا صرفا به رسوب زدایی از سردوش حمام میپردازیم.

روش اول: استفاده از سرکه برای رسوب زدایی سردوش حمام

سرکه سفید از جمله مواد لازم برای رسوب زدایی دوش و مغزی شیرالات اهرمی است. این روش به راحتی نیز در خانه امکان پذیر است. همانطورکه میدانید از سرکه برای تمیزکردن و ضدعفونی کردن قسمت های مختلف نیز استفاده شده و کاربردهای بسیار متنوعی غیر از خوراکی بودن دارد.
برای این کار تنها نیاز به یک کیسه پلاستیکی، یک عدد کش، یک مسواک استفاده‌شده یا یک فرچه و مقداری سرکه سفید خواهید داشت. مراحل رسوب زدایی سردوش حمام با سرکه به شرح زیر است:

سرکه را داخل کیسه پلاستیکی بریزید. مقدار مورد نیاز سرکه با توجه به میزان رسوب و سایز سردوش شما متفاوت خواهد بود.
سپس سردوش حمام را داخل کیسه گذاشته و یا اگر از نوع ثابت است، کیسه را دور سردوش حمام ببندید؛ اینکار را به‌نحوی انجام دهید که سردوش تماما داخل سرکه قرار بگیرد. حداقل بین 8 الی 10 ساعت یا حدودا یک شب تا صبح به آن زمان بدهید تا رسوبات به کلی در سرکه حل شوند و پس از گذشت این زمان، در مرحله آخر زمان آن است که سردوش را با مسواک یا فرچه کاملا تمیز کرده و بشویید.

سپس در مرحله آخر، سردوش رسوب زدایی شده با سرکه را به وسیله یک مسواک یا فرچه شسته و آب بکشید. رسوب زدایی از سردوش بدون باز کردن سردوش به اتمام رسید. این کار را می توانید هر یک الی دو ماه نیز تکرار کنید. تمیز کردن سردوش حمام با سرکه علاوه بر رسوب زدایی، با صرفه بوده و موجب درخشندگی سردوش نیز خواهد شد. این روش را در تمیز کردن شیرآلات بهداشتی با روش های خانگی نیز توضیح داده‌ایم.

روش دوم: جوشاندن سردوش برای رسوب زدایی

استفاده از روش جوشاندن نیز در رسوب زدایی از سردوش حمام بسیار موثر است. این روش تنها برای سردوش هایی قابل انجام است که یا به صورت تلفنی بوده و یا قابل باز شدن باشند. در این روش نیز تنها به سرکه سفید و آب احتیاج دارید.
تمیز کردن سردوش در این روش شامل مراحل زیر است:

ابتدا سردوش را باز کرده و تا حد امکان آن را به قطعات کوچکتر جدا سازی کنید.
در مرحله بعد یک لیوان سرکه سفید به یک لیوان آب اضافه کرده و سردوش را به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید. (در صورت نیاز مقدار آب و سرکه را به نسبت یک به یک اضافه تر بریزید).
سپس سردوش را با آب شسته و سرجای خود نصب کنید.

روش سوم: استفاده از جوش شیرین برای رسوب زدایی

در این روش رسوب زدایی سردوش حمام (که برای دوش های قابل باز شدن است) به‌وسیله خیساندن آن در محلولی تشکیل‌شده از 1 لیوان سرکه، و یک سوم لیوان جوش‌شیرین و چند قاشق نمک است، انجام می‌شود.
برای گرفتن بهترین نتیجه به سردوش اجازه‌دهید به‌مدت یک شب در این محلول خیس بخورد. سپس سردوش را با آب شسته و مجددا سرجای خود ببندید. اکنون می توانید بدون تعویض و تعمیر دوش، از دوش آب خود لذت ببرید. از این روش نیز برای رسوب زدایی داخل شیرآلات اهرمی نیز استفاده می شود.

روش چهارم: استفاده از شوینده های شیمیایی

همانطور که پیش تر گفتیم، سردوش های فشار قوی یا حتی با بهترین فشار آب نیز هر چند مدت یکبار نیاز به رسوب زدایی دارند. در صورتی که روش های قبل نتوانستند مشکل سردوش شمارا حل کنند، می توانید ار محلول ها و اسپری های شمیایی موجود در ابزار فورشی ها کمک بگیرید. این محصولات می توانند آهک و کلسیم موجود در آب را از بین ببرند.

دفتر مرکزی شیرآلات برنز : استان خراسان رضوی، مشهد

تلفن‌دفتر مرکزی: 09153089446