انتخاب کفپوش آشپزخانه کار راحتی نیست، چرا که باید فاکتورهای متعددی را در نظر بگیرید. این فاکتورها شامل قابل شستشو بودن، ضد لک و مقاوم بودن کف پوش در مقابل ضربه و راه رفتن است. هماهنگ بودن با دکوراسیون و فضای آشپزخانه نیز از نکات قابل توجهی است که باید به آن اهمیت داد. در این مقاله از وبسایت شیرآلات برنز میخواهیم شما را با انواع کفپوش آشنا کنیم.
کاشی و سرامیک از قدیم یکی از پرکاربردترین کفپوش ها برای آشپزخانه ها بوده است. این نوع کفپوش ها با توجه به نیاز مشتری در رنگها و طرح های متنوعی تولید میشوند تا با هر نوع دکوراسیون اعم از کلاسیک و مدرن سازگار باشند. معمولا در تولید سرامیکها از موادی استفاده می شود که نسبت به مواد شوینده مقاوم باشند و با شست و شوی زیاد نیز مشکلی نداشته باشند. به همین دلیل تا سالیان سال نیازی بهتعویض این کفپوشها نخواهید داشت.
هنگامی که برای خرید به بازار مراجعه می کنید با دو نوع سرامیک مواجه خواهید شد. یک نوع بدون لعاب و یک نوع لعابدار. انواع لعابدار با دو سبک براق و مات وجود دارند، اما از نوع براق نباید در کف آشپزخانه استفاده کرد؛ زیرا بهدلیل رفتوآمد بسیار درمحیط آشپزخانه، دائما مجبور بهتمیز کردن آنها خواهید بود.
همانطور که اشاره کردیم، تنوع طرح و رنگ سرامیک بسیار بالاست. به همین دلیل میتوانید حتی از سرامیک هایی استفاده کنید که طرح چوب دارند و حس طبیعت و فضای طبیعی تری به آشپزخانه می دهند. همچنین این رنگ به دلیل تیره تر بودن، آلودگی کمتری را از خود نشان می دهد.
یک نکته مهم که باید به آن توجه کنید این است که به دلیل دمای پخت بالاتر، سرامیک ها از کاشیها قویتر هستند. بهطور میانگین قیمت کاشی و سرامیک معمولی آشپزخانه از متری 50 هزارتومان شروعشده و تا متری 500 هزارتومان و بالاتر نیز برای مدلهای لاکچری در بازار وجود دارند.
بسیاری از افراد ترجیه می دهند که آشپزخانه آنها ظاهر مدرنی داشته باشد. به همین دلیل ترجیح می دهند از لمینت و پی وی سی در کف آشپزخانه شان استفاده کنند. اما باید این نکته را به شما بگوییم که هنگامی که از لمینت و پی وی سی درکف آشپزخانه خود استفاده میکنید، دیگر نمیتوانید خیلی راحت روی آن آب بریزید و آن را بشویید؛ چرا که نباید به این نوع کفپوشها آب برسد.
استفاده از کفپوش های چوبی نیز برای آشپزخانه ها مناسب نیستند؛ زیرا آشپزخانه از مرطوب ترین نقاط هر خانه ای است و اگر چوب در معرض این رطوبت قرار بگیرد، باد کرده و خراب می شود. همچنین استفاده از چوب به دلیل قابلیت اشتعال، نباید در محیط هایی که احتمال اشتعال در آن بالاست استفاده شود.
اگر به طراحی داخلی خانه های مدرن توجه کرده باشید، نمای بیشتر خانه ها از سنگ گرانیت و مرمر است و هرچه این سنگ ها ابعاد بزرگتری داشته باشند، قیمت بیشتری خواهند داشت. اما علاوه بر نمای بیرونی خانه، اغلب از سنگ گرانیت یا مرمر در کفپوش های آشپزخانه ها نیز استفاده می شود.
از جمله معایب این نوع کفپوش ها می توان به سخت پاک شدن لکه چربی روی آن ها اشاره کرد. اما اگر به کفپوش سنگی علاقه مند هستید، می توانید از سنگ های مصنوعی نیز استفاده کنید. البته این سنگ ها نسبت به گرانیت قیمت بالاتری دارند اما به دلیل نفوذ پذیری کم آب، شستشوی راحت آن ها، طول عمر بالاتر و دیرتر کدر شدنشان انتخاب مناسب تری هستند.
با توجه به مطالب بالا، بهترین کفپوش مناسب از نظر کیفیت و کارایی، کفپوش های گرانیتی هستند و در مرحله بعد کفپوش های سرامیکی. همچنین کفپوش های چوبی و لمینت اصلا مناس آشپزخانه ها نیستند.
بعد از انتخاب کفپوش آشپزخانه، برخی افراد به استفاده از فرش یا موکت روی می آورند. به دلیل اینکه خانم ها وقت زیادی در آشپزخانه میگذرانند، ترجیح می دهند روی فرش یا موکت راه بروند تا فشار کمتری به پاهایشان وارد شود. اما باید بدانید که فرش و موکت دردسرهای بسیاری دارد. ازجمله اینکه شستن آن زحمت زیادی میدهد و اگر چیزی روی آن بریزد بهراحتی قابل پاککردن نیست؛ مخصوصا اگر موادغذایی مانند شیرینیجات یا شربت و … روی فرش بریزد.
اگر هنگام گشتوگذار در بازارها فروشنده بهشما پیشنهاد چسباندن کفپوش را داد، قبل از هرچیز ابتدا از صافبودن کف آشپزخانه خود مطمئن شوید و سپس اقدام بهخرید این نوع کفپوشها کنید. زیرا کفپوش های چسبی به زیر سازی صاف و بدون درز و شکستگی و برامدگی و فرورفتگی نیاز دارند.
برای زیر سازی کفپوش های چسبی، می توانید از مخلوط سیمان و چسب و پودر سنگ استفاده کنید و با استفاده از مقداری آب آن را به شکل خمیر دراورده و با کاردک روی زمین آشپزخانه پهن کنید.
کفپوش های چسبی قابلیت شستشو دارند و بهراحتی میتوان آنها را با آب شست. بهاین نوع کفپوشها کفپوش PVC نیز گفتهمیشود. معمولا از چسب کفاشی برای چسباندن این نوع کفپوشها استفاده میشود که به آنها چسب فوری نیز میگویند.
کفپوش های چسبی را می توانید به صورت لوزی، آجری یا موزاییکی و بعضا به صورت خشتی روی زمین بچسبانید. استفاده از مدل لوزی باعث میشود فضای آشپزخانه بزرگتر دیدهشود. اگر قطعات کفپوش به صورت مربعی بود، از روش چیدمان آجری استفاده کنید زیرا درز سنگ و سرامیک در امتداد هم نیستند و باعث می شود کار محکم ترباشد. اگر کفپوش مستطیل بود نیز از چیدمان خشتی استفاده کنید؛ زیرا این روش باعث می شود ایراد های کار کمتر دیده شود.